Alina Virolainen

Olen Alina Virolainen 28- vuotias Vihdin kirkonkylältä.

Olen asunut perheeni kanssa 9 vuotta Vihdissä. Kolmen energisen poika lapseni kanssa retkeillään paljon Vihdin metsissä ja puistoissa, joka tuo paljon iloa perheelleni arkeen.Olen Alina Virolainen 28- vuotias Vihdin kirkonkylältä. Olen asunut perheeni kanssa 9 vuotta Vihdissä. Kolmen energisen poika lapseni kanssa retkeillään paljon Vihdin metsissä ja puistoissa, joka tuo paljon iloa perheelleni arkeen.

Olen ensikertalainen kunnallisvaaliehdokas. Ehdokkaasi lähdin vaaleihin, koska Vihdin kunta tarvitsee nuoren aikuisen rohkeutta kehittää ja puolustamaan kuntalaisten tarpeita.

Ammatiltani olen lähihoitaja ja työskentelen Kauniaisten päiväkodissa. Olen työskennellyt varhaiskasvatuksessa yli 3 vuotta. Kokemusta on niin julkiselta kuin yksityiseltä varhaiskasvatussektorilta.

Olen toiminut nuorten äänenä ammattiliitossa valtakunnallisesti ja paikallisesti. Toimin Vihdin Julkisten ja hyvinvointialojen ammattiliiton yhdistyksen hallituksen jäsenenä, jossa olen päässyt tutustumaan tarkemmin Vihdin kunnan toimintaan.  

Minulle lähellä sydäntä on tasa-arvoisuus ja oikeudenmukaisuus sekä se että on tarvittava apu lähellä. Huoleni on kohdistunut kunnan peruspalveluiden säilymiseen Vihdin kunnassa. Julkiset palvelut terveyspalvelut valuvat koko ajan kauemmas kuntalaisista.

Lapsiperheille Vihdissä on jo hienosti liikunta mahdollisuuksia ja niistä on hyvä pitää huolta jatkoa ajatellen. Lapsiperheiden tarpeita kuitenkin pitää kehittää jatkossa lisää.  

Vihdistä on hyvät kulkuetäisyydet pääkaupunkiseudulle, jossa moni vihtiläinen käy töissä. On hyvä pitää kiinni julkisesta liikenteestä, koska kaikilla ei ole mahdollista omaan kulkuvälineeseen, niin Vihdin kunnan ulkopuolisissa kuin sisäisessä liikenteessä. 

Vihdin kunnan toimivat palvelut houkuttelevat ulkopaikkakuntalaisia muuttamaan sekä lisäävät pysyvyyttä asumaan kunnassa. Vihdin kirkonkylän terveyspalvelut ovat kuitenkin pelottavasti vähentyneet, tämä on huoli monelle lapsi perheelle sekä ikäihmiselle jotka asuvat kirkonkylällä. Mielestäni Vihdin kirkonkylän sydän pitää saada sykkimään ja ääni kuulumaan.

Alina Virolainen