Anu Rajajärvi

Olen Anu Rajajärvi (51) Nummelan Huhdanmäestä.

Työskentelen Keravan lukiossa historian ja yhteiskuntaopin lehtorina. Nuorin lapseni suorittaa varusmiespalvelusta Santahaminassa, tytär opiskelee Tampereen yliopistossa ja avopuoliso lapsineen asuu Itä-Suomessa. Perheestäni voisin onnellisena todeta, että ”rakkaus on pieninä palasina maailmalla”.

Ensimmäisen kerran tulin valituksi Vihdin kunnanvaltuustoon 2001 ja jo ensimmäisessä kokouksessa pääsin pitämään ryhmäpuheenvuoron Kuoppanummen koulun rakentamisesta. Kuluvalla valtuustokaudella olen toiminut kunnanhallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana.

Palo yhteisten asioiden hoitamiseen ja edistämiseen on aina ollut läsnä omassa elämässäni. Jos jokin asia on vaatinut selvittämistä tai muuttamista, tehtävä on jotenkin luontevasti tullut minun hoidettavakseni. Aktiivisesti olen toiminut lähinnä liikunnan parissa. Seuratoiminta, lentopallovalmennus ja tuomaritehtävät ovat vaihtuneet oman kunnon ylläpitämiseen. Liikun luonnossa, käyn salilla, pelaan lentopalloa ja kokeilen kaikkea uutta, mitä eteen tulee. Kansainvälisellä tasolla toimin CSIT:n (Kansainvälinen Työväen Urheiluliitto) varapuheenjohtajana. Näin korona-aikana minuun on iskenyt käsityöinnostus – neuloosiksikin sitä kutsutaan.

Poliittisessa toiminnassa haluan korostaa arvojen tärkeyttä päätöksenteossa. Ihminen ja inhimillisyys tulevat aina ensin, eikä heikoimpia jätetä. Vastuullinen taloudenpito on pohja ja työväline, ei itse tarkoitus.

Kunnanvaltuutettuna olemme vastuussa kaikesta kuntalaisten hyvinvointiin liittyvistä asioista. Kokemus on osoittanut, että tarpeita on aina enemmän mitä kunnan talous antaa toteuttaa. Joudumme tekemään valintoja ja vastuullisina päättäjinä eteen tulee kipeitäkin päätöksiä. Kaikkea hyvää en voi luvata, mutta oikea-aikaisilla päätöksillä ja päätösten vaikutusten tarkalla arvioinnilla saadaan kotikuntamme Vihti menestymään. Esimerkiksi pätevät opettajat ja joustava ryhmäkoko tukevat ennaltaehkäisevästi lasten kehitystä ja vähentävät erityistarpeita.

Pienikin panostus järjestötoiminnan tukemiseen tuottaa paljon lisäarvoa; ladut saadaan kuntoon ja lapset harrastusten piiriin. Lisäksi panostaminen elinkeinoelämän kehittämiseen tuo lisää yhteisöverotuottoja ja tulovirtaa tonttien myynnistä. Siispä kokemuksen siivittämänä lupaan vastuullista puhetta ja viisaita päätöksiä!

Anu Rajajärvi