Eeva Hiila

Olen Eeva Hiila Lankilasta.

Nyt 41-vuotiaana lähdin ensimmäistä kertaa ehdolle kuntavaaleihin. Olen koulutukseltani sairaanhoitaja ja kätilö, ja olen työskennellyt kätilönä 15 vuotta syntymän ihmeen äärellä. Kahden kouluikäisen lapsen äitinä ja kolmivuorotyötä tekevänä hoitoalan ammattilaisena kiinnostukseni politiikkaan heräsi, kun ymmärsin, ettei kotisohvalta käsin vaikuteta tärkeisiin asioihin.

Voin kutsua itseäni julkisen puolen työelämän asiantuntijaksi, ja sote asiat ovat lähellä sydäntäni. Työskentelen julkisella puolella perheen tärkeimmässä ja pääosin iloisimmassa tapahtumassa. Minulle on erityisen tärkeää, että kaikki hoidetaan tasa-arvoisesti ja itsemääräämisoikeutta kunnioittaen vauvasta vaariin. Niin sosiaali- ja terveyspalveluissa kuin kunnan muissa päätöksissä; asumisessa ja ympäristössä, kasvatuksessa ja koulutuksessa, kulttuurissa- ja vapaa-ajassa tulee päätöksen teon painottua ennaltaehkäisyyn. Ennaltaehkäisy tulee aina lopulta halvemmaksi kuin vaurion korjaaminen.

Ennaltaehkäisy nousee tärkeimmäksi arvoksi myös koronan jälkeiseen arkeemme. Korona pandemiaa ei kukaan voinut aavistaa, eikä ennaltaehkäistä. Rokotteen jälkeen korjaamme taloudelliset vauriot sekä henkiset vauriot. Korona on osoitus siitä, ettei kaikkea voi hallita. Mutta voimme hallita sen, kuinka tämän jälkeen toimimme.

Ollaan ihminen ihmiselle, yhdessä. Elämä voittaa!