Janne Ripatti

Olen Janne Ripatti, 40-vuotias opiskelija ja ensimmäisen kauden kunnanvaltuutettu Nummelasta.

Olen myös toiminut lasten- ja nuorten lautakunnan varapuheenjohtajana koko valtuustokauden ajan. Entiseltä ammatiltani olen yrittäjä ja opiskelen ensimmäistä vuottani Laurea ammattikorkeakoulussa sosionomiksi. Opiskelujen aikaiset työtehtävät keskittyvät tällä hetkellä lastensuojelun piiriin. Olen aina ollut aktiivinen yhdistystoimija ja tälläkin hetkellä luottamustehtäviin kuuluu esimerkiksi Vihdin Demareiden varapuheenjohtajan toimi. Perheeseeni kuuluu vaimoni lisäksi kolme lasta. Vaimoni toimii varhaiskasvatuksen parissa. Vapaa-ajalla tykkään tehdä pitkiä kävelylenkkejä.

Muutin Nummelaan nykyisen vaimoni perässä 22v sitten. Omat sukujuureni löytyvät Karjalasta ja suurimman osan lapsuudestani olen viettänyt Joensuussa. Yhteiskunnalliset asiat on kiinnostanut jo yhdistystoiminnassa, jossa olen ollut aktiivisena mukana parikymmentä vuotta. Varsinaisesti politiikka alkoi kiinnostamaan vasta myöhemmin aikuisuudessa ja mietin päätöstä lähteä ehdolle ensimmäiseen kuntavaaliin pitkään. Lähdin mukaan ja yllätyin saamastani äänimäärästä, niiden ansiosta pääsin läpi. SDP:n perustehtävä on aina ollut hyvän ja tasa-arvoisen elämän mahdollistaminen jokaiselle kansalaiselle, kaikissa elämänvaiheissa. Puolue valintani oli helppo sillä näitä arvoja on ollut helppo noudattaa myös omassa poliittisessa toiminnassa.

Minulle lähimmät ajatukset liittyvät lasten- ja nuorten, perheiden sekä ikäihmisten hyvinvointiin, kuten mm. ennaltaehkäisevä lastensuojelu ja syrjäytymisen ehkäisy, pätevät työntekijät ja avustajat kouluissa ja päiväkodeissa sekä harrastustoiminnan mahdollistaminen jokaiselle lapselle. Myös toimiva julkinen liikenne ja terveet julkiset rakennukset ovat erittäin tärkeitä asioita. Pidemmän aikaa tarpeellisena olevat investoinnit on vihdoin toteutettava, kuten Etelä-Nummelan koulukeskus sekä uusi terveyskeskus.

Olemme eläneet viimeisen vuoden erikoista aikaa, joka on vaikuttanut varmasti ihan jokaiseen elämään. Monien uusien haasteiden edessä olemme pitäneet mielessä kuntalaisten arjen toimivuuden, palvelujen riittävän saatavuuden sekä turvallisuuden. Siinä vaiheessa kun ”uusi normaali” arki alkaa, tarvitsemme edelleen kuntalaisille monipuoliset palvelut. Myös tuleva sote-uudistus muuttaa radikaalisti kunta kenttää. Näitä päätöksiä tehdään nyt joten vaaleissa jokaisen ääni merkitsee, myös sinun.

Haen seuraavalle kaudelle koska koen edelleen, että minulla on annettavaa kuntamme päätöksen tekoon sekä haluan olla mukana rakentamassa vetovoimasta ja hyvinvoivaa Vihtiä.

Janne Ripatti