Leila Terkomaa

Olen vahvatahtoinen kokenut vanha nainen.

Liityin SDP:een vuonna 1973 syyskuussa. Liityin puolueeseen ihan käytännöllisestä syystä: olin valmistunut valtiotieteiden maisteriksi ja päässyt töihin Lääkintöhallitukseen. 70-luku oli aika politisoitunutta aikaa ja puolueeseen kuuluminen turvasi paremman tiedonsaannin. Teimme töitä kansanterveyslain viemiseksi käytäntöön. Laki tuli voimaan 1972. Olen sen pioneereja.

Työurani olen tehnyt sosiaalivakuutuksessa, toimeenpannut kuntoutuslakeja, sairausvakuutusta ja vähän aikaa jopa opintotukea ja työssäoloni viimeisinä vuosina jopa Euroopan sähköistä tiedon välitystä terveysasioissa.
Neuvottelin 6000 ihmisen palkoista ja työsuhteen ehdoista. Lisäksi osallistuin kunnallispolitiikkaan mm. Jorvin, HYKS:in ja Kiljavan sairaalakuntainliittojen valtuustoissa ja Vihdin perusturvalautakunnassa.

Harrastuksista voi mainita, että Olen aktiivinen liikkuja ja vedin pesäpalloporukkaa 15 vuotta. Pelasimme kuntopesissarjassa.

Olen viidettä kertaa ehdolla. Olen ollut valtuustossa ja Karviaisen hallituksessa ja Vihdin veden johtokunnassa kaksi kautta.

Tavoitteenani on ollut vihtiläisille tarjottavat hyvät palvelut ja kuntalaisten kuunteleminen. Palveluiden tuottamisessa on ensiarvoisen tärkeää työntekijöiden kuunteleminen ja hyvä johtaminen.

Tällä hetkellä keskityn ympäristöasioihin. Olen Siuntionjoen Latvajärvien suojeluyhdistyksen Lasy ry:n tuore puheenjohtaja. Haluan,että voimme jättää lapsillemme perinnöksi hyvinvoivan luonnon ja puhtaat järvet. Vihti mainostaa itseään vihreänä kuntana. Täällä on jatkossakin oltava kauniita viljapeltoja ja metsiä, missä vaeltaa, marjastaa ja sienestää.

Leila Terkomaa