Marja Ståhl-Vikman

Olen 60-vuotias ensikertalainen kunnallisvaaliehdokkaana. Tämä on hieno mahdollisuus kantaa oma kortensa kekoon yhteisten asioiden hoidossa ja samalla myös uuden oppimiseen.

Perheeseeni kuuluvat mies ja kotoa jo omilleen muuttaneet aikuiset lapset. Itse saavuin 40 vuotta sitten Karkkilasta Nummelaan, mieheni on paljasjalkainen vihtiläinen ja Nummelasta muodostuikin pysyvä kotipaikka, jossa olemme hyvin viihtyneet. Lapset ovat asettuneet lähikuntiin Espooseen ja Lohjalle. Työskentelen sähköteknikkona ja palveluasiantuntijana sähköyhtiöllä. Synnyin toimihenkilöperheeseen, jossa ammattiyhdistysasiat olivat luonnollinen osa elämää. Toimin aiemmin toimihenkilöiden paikallisyhdistyksessä ja nyttemmin toiminnantarkastajan roolissa isommassa pääkaupunkiseudun kokoomayhdistyksessä. Vapaa-aikaani vietän ulkoilun, puutarhanhoidon ja saarimökin remontoinnin parissa; näissä puuhissa tulevat omat akut hyvin ladatuksi. Käsityöharrastus on myös korona -talvena elpynyt uudelleen. Melonta ja uiminen saaren ympäristössä ovat mieluisia kesälajeja.

Kehittyvä kunta koostuu aktiivisista kuntalaisista. Kuntahan olemme me kaikki, eli asukkaat. Aktiivinen voi ja kannattaa olla kaiken ikäisenä. Tärkeätä mielestäni on, että ihmisessä olevat voimavarat löytävät oikean kanavan tekemisen tasolle ja kullekin löytyy mahdollisuus toteuttaa omia vahvuuksiaan ja myös kehittää itseään. Tässä astuvat päättäjien paikoille valittavat henkilöt kuvaan, eli on tärkeää tunnistaa asukkaiden tarpeet ja vastata niihin esimerkiksi koulutuksen ja harrastetoiminnan muodossa. Vihti kasvaa ja kehittyy; päätökset Etelä-Nummelan koulukeskuksesta ja Tunnin Juna -hankkeeseen sitoutuminen osoittavat tämän.

Tämän vuoden kunnallisvaalien keskeisiin teemoihin sisältyvät Vihdin kunnan vetovoimaisuuden säilyttäminen ja lisääminen asuin- ja yrityspaikkana. Tähän liittyy oleellisesti laadukkaiden koulutus- ja terveydenhoito- palveluiden takaaminen kuntamme taajamissa. Myös ulkoilumahdollisuuksien lisääminen ja säilyttäminen kaavoituksen kautta varaamalla riittävästi viheralueita luovat viihtyisyyttä ja edistävät terveyttä.

Arvokas ja turvallinen vanhuus, sisältäen aidon mahdollisuuden asua omassa kodissa mahdollisimman pitkään, on varmasti meistä useimpien toiveena iän karttuessa. Uudet innovaatiot ja palveluiden kehittäminen – henkilökunnan kanssa yhdessä mietittynä – mahdollistavat osaltaan kuntalaisille tarjottavien palveluiden riittävyyden ja tason.

Hyvää vaalipäivää ja aurinkoista kesää, vihtiläiset!

Marja Ståhl-Vikman