Päivi Ruostesaari-Solja

Päivi Ruostesaari-Solja

Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja, Haapakylä.

Olen 18-vuotiaana muuttanut Vihtiin Nurmijärveltä. Kolmen tyttäreni lapsuuden koti rakentui Haimooseen. Vuosien kuluessa tieni kulki kohti Nummelaa ja nyt asun täällä metsien ja peltojen keskellä Haapakylässä. Luonto on minulle ja läheisillemme tärkeä osa arkista elämäämme.

Arkipäivisin mieheni jäädessä kotiin etätöihin, minä huristan autollani Espooseen, jossa toimin lastenhoitajana. Koronakriisin alkuvaiheessa siirryin Espoon kaupungin sisällä töihin hetkeksi kotihoitoon.

Lähihoitajan ja lastenhoitajan töitä olen tehnyt myös Vihdissä, josta noin 2 vuotta sitten siirryin Espooseen. On ollut hyvä saada näkemystä eri kuntien toiminnasta näistä tehtävistä.

Vihdin kunnassa olen saanut toimia luottamustoimissa, joista viimeisin on kaavoitus- ja tekninen lautakunta. Lautakunnassa toimiminen on haastavaa ja vastuullista. On tärkeää kuunnella kuntalaisten toiveita ja löytää ratkaisuja, joissa kuntaa kehitetään tulevaisuuden haasteet huomioiden ja maanomistajia tasa-arvoisesti kohdellen.

Perheiden hyvinvointi on minun sydäntäni lähellä. Jokapäiväisessä työssäni olen ihmisten lähellä ja omalla toiminnallani haluan tukea perheitä jaksamaan tämän päivän haasteissa.

Kunnallisessa päätöksenteossa on tärkeää huolehtia kunnan työntekijöiden mahdollisuuksista toimia tehtyjen päätösten mukaisesti ja näin myös huolehtia työntekijöiden työssä jaksamisesta.

Haluan jatkossakin kuunnella kuntalaisia ja löytää meille sopivia ratkaisuja asumiseen, ympäristöön ja nuoriso-, kulttuuri- ja kirjastopalveluihin.

Päivi Ruostesaari-Solja