Pentti Pulkkinen

SYDÄN ON VASEMMALLA

Olen syntyperäinen vihtiläinen. Alun perin kotoisin naapurikylästä Ollilasta jossa minulla on nyt ylläpidettävänä lapsuuskotini perinnesukutorppa. Asumme vaimon Kaarinan kanssa Otalammella omakotitaloa. Perheeseen kuuluu kolme muualla elävää aikuista lasta joilla yhteensä viisi lasta. Tietysti talossa on myös koira ja kissa.

Olen saanut elää pitkää monipuolista elämää, jatkosodan viimeisistä pommituksista nykypäivään. Maanmittarin ammatti pienviljelijä perheen pojan elämän jälkeen on antanut minulle laajan tarkastelukulman yhteiskunnan kehittymiseen yli puolivuosisataa kestäneenä aikana. Pitkän työelämän huipennuksena on ollutmyös erittäin vaativat tehtävät Espoon kaupungin aluerakennuskohteiden projektijohtajana ja projektipäällikkönä. Niissä tehtävissä jouduin erityisesti keskittymään Espoon keskuksen ja Leppävaaran aluekeskusten rakentamiseen. Olen myös perehtynyt yksittäiskohteina omakotitalon rakentamiseen, Otalammen talon laajaan saneeraamiseen ja perinnesukutorpan ylläpitoon ja kunnostamiseen. Viimeisimpänä rakennuskohteena on Otalammen alueen kyläyhdistyksen rantasaunan vastaavanmestarin tehtävät.

Henkilökohtaisesta kunnosta on myös pidettävä huolta. Koira lenkittää minua joka päivä. Harrastan myös lähes kaikkea muuta liikuntaa kunnon ylläpitämiseksi. Kiehtovimpia harrastuksia ovat tietysti erilaiset pallopelit esim keilailu ja golf kiinnostavat. Jalkapallossa en enää pärjää., mutta hiihtäminen sentään sujuu.

Aktiivisena liityin myös Nummelan työväenyhdistys Elo ry:een jonka sihteerinä ja puheenjohtajanakin toimin vuosia. Niistä tehtävistä oli lyhyt matka kunnallispolitiikkaan. SDP:n perustehtävänä on olla aina heikoimman ja apua tarvitsevan puolella ja tätä linjaa olen koettanut kaikissa luottamustehtävissäni noudattaa. Vihti on kokenut mittavan muodon muutoksen. Agraari kunnasta on tullut kehittyvä nykyaikainen kunta joka pyrkii pysymään pääkaupunkiseudun kehityksessä mukana välillä hyvin onnistuen, välillä hieman huonommin.

Ei liene mikään salaisuus että pienviljelijä perheen pojasta tulee vasemmistolainen, aatteellisuus kun eli lapsuuden kodissani vahvasti. Sitä ryyditti myös ministeri Tanner joka metsäkävelyiltä palatessaan poikkeili meillä isoisäni kanssa tarinoimassa.
Tuosta kai on jäänyt tavoitteeksi saada jotain merkittävä aikaan. Kunnanhallituksen puheenjohtajana ollessani suotuisten tuulien puhaltaessa sain myötävaikuttaa Nummelan kirjastohankkeen toteutumiseen. Merkittävimpänä esityksenä kuitenkin pidän Tunnin Juna-hankeen alkuunpanoa joka tapahtui Uudenmaan liitonvaltuuston kokouksessa, kun tein ehdotuksen ratalinjauksen varaamista maakuntakaava ehdotukseen. Pääradan ja Rantaradan varrella asuvat edustajat tietysti vastustivat mutta lohjalaisten myötävaikutukselle äänestys päätyi merkinnän säilyttämiseen. Nyt rata on onneksi vahvasti suunnitteilla. Jos jotain toivoa saisi niin toivon että ehdin matkustamaan Tunnin Junalla sekä Helsinkiin että Turkuun.

Paljon muutakin on matkan varrella tapahtunut mutta tärkeämpää on nyt tavoitella ja tähystää tulevaisuuteen johon Vihdin kunta nyt on uuden valtuuston kanssa matkalla. Suuri muutos tulee olemaan SOTE joka muuttaa kunnalliselämää niin toiminnallisesti kuin taloudellisestikin. Vihti on ajautunut ongelmiin työpaikkaomavaraisuuden, joukkoliikenteen ja asumisen kanssa. Tämä on pitkälti johtunut siitä että edellisten valtuustojen enemmistöjen näkemykset kunnan kehittämisestä ovat olleet kovin kapea-alaisia ja vain lyhyen kantaman ajatuksia. Tulevalla valtuustolla tulee olemaan suuri työ näiden toimialojen kehittämisessä. Onneksi vireille on saatu merkittäviä yritysaluekohteita Nummelassa tulevan radan vaikutuspiirissä.

Pentti Pulkkinen
Projektipäällikkö, eläkkeellä
Vihdin Otalammelta
pentti.pulkkinen@kolumbus.fi
+358 505482474

Pentti Pulkkinen