Teemu Purje

Moi!

Mä olen Teemu Purje, 24-vuotias miehen alku Vihdin Nummelasta ja olen ensimmäistä kertaa ehdolla kunnallisvaaleissa Vihdissä.

Koulutukseltani olen ammattikoulusta valmistunut talonrakentajaksi ja työelämässä toimin nykyään kirvesmiehenä sekä työmaani työsuojeluvaltuutettuna. Työsuojeluvaltuutettuna olen tottunut palvelemaan työmaiden työntekijöitä ja muiden auttaminen ja tukeminen onkin minulle sydämenasia. Vaikutan myös ammattiyhdistyspuolella Rakennusliiton valtuuston jäsenenä, ja jäljelle jäävän vapaa-aikani pyrin käyttämään niin sulkapalloon, kuin myöskin luonnossa liikkumiseen.

Olen syntynyt ja asunut Vihdissä koko elämäni ja Nummelalaisena olen saanut olla seuraamassa kuntamme kasvua aitiopaikalta. Minulle Vihti on täydellinen paikka asua, mikäpä tässä pääkaupunkiseudun lähellä palveluiden äärellä luonnonhelmassa. Tästä huolimatta vertailuissa jäämme esimerkiksi Nurmijärven varjoon.

Olen päättänyt asettua ehdolle, sillä uskon, että Vihdistä voidaan tehdä jälleen muuttovoittoinen ja elinvoimainen Uudenmaan kunta, joka on muuttoa suunnitteleville aito vaihtoehto uudeksi kotikunnaksi, ja tahdon tähän työhön antaa oman panokseni ja innokkuuteni.

Kiinnostava ja muuttovoittoinen kunta tarvitsee tehokkaan ja monipuolisen julkisenliikenteen. Minulle hyvä julkinenliikenne tarjoaa riittävästi linja-autovuoroja pääkaupunkiseudulle ja takaisin niin Nummelasta, kuin Vihdistä ja Otalammelta. Toimiva julkinenliikenne mahdollistaa sujuvan ja autottoman töissäkäynnin ilman, että hinnat karkaavat käsistä. Liikenteen aikatauluihin tulee myös pystyä luottamaan kovassakin kiireessä.

Hyvän joukkoliikenteen lisäksi kunnan tulee tarjota edullisia ja tehokkaita tontteja niin uusille asukkaille kasvukeskuksiin, kuin yrityksille taajamiin ja lähelle ykköstietä. Työpaikat kasvattavat taloutta ja tuovat elinvoimaa, ja niitä tulisi pystyä houkuttelemaan Vihtiin. Mutta samalla kun tuemme yrityksiä, niin on tärkeää muistaa myös koronan kurittamia työntekijöitä. Korona on synkkyyttänyt monien perheiden arkea epävarmuudella, lomautuksilla ja irtisanomisilla, ja kunnan tuleekin nyt toimia sen eteen, jotta omat työntekijät voidaan edelleen pitää töissä.

Kunnan brändäämisen ja markkinoinnin edistämisen lisäksi työtä on vielä jäljellä niin vanhustenhoidon, kuin myöskin turvallisen ja innostavan koulunkäynnin puolella. Lupaankin tehdä töitä sen eteen, jotta kaikilla lapsesta vaariin olisi hyvä asua ja viettää elämänsä Vihdissä.
Tuulta Purjeisiin!

Teemu Purje