Vihdin kunta on selvityksen mukaan keskeyttänyt osalla omistamistaan metsä alueista kaikki ylispuiden ja siemenpuiden hakkuut ja kokonaan päätehakkuut, näin mm Pääkslahden metsälueilla.

Kuitenkin kesän aikana on julkisuuteen tullut koulun vieressä suoritettu avohakkuu joka on muuttanut koulun lähiympäristön täysin.

Koulujen läheisyydessä mahdollisuuksien mukaan pitäisi olla monimuotoisia luontokohteita oppilaiden luontoon tutustumista varten, myös aivan opetus tarkoitukseen luontokohteita tarvitaan.  Näistä on ollut puhetta vuosien varrella useasti eli tämä tavoite ei ole Vihdin kunnalle uusi asia.

Jos hakkuita koulujen ja muiden puistomaisten kohteiden osalta perustellaan rahanhankkimis tarkoituksessa, niin aivan varmasti menetetään enemmän kuin saavutetaan.

Vihdin sosialidemokraattinen valtuustoryhmä ehdottaa kunnanhallitukselle että se ryhtyy valmistelemaan Metso-metsänsuojeluohjelmaan liittymistä, jossa metsän omistaja saa korvauksen puistaan ja puut jäävät pystyyn. Näin ainakin tulisi tehdä kaikkien koulujen läheisyydessä ja puistokäytössä olevien metsälohkojen osalta.

Vihdin sosialidemokraattinen valtuustoryhmä.