Otalammella on Vihdin vilkkain uimaranta. Kesäaikaan rannassa käy päivittäin satoja ihmisiä ja toiminta jatkuu pitkälle iltaan. Uimaranta on kaikkien käytössä ja myös otalampelaiset käyvät ahkerasti siellä uimassa. Valtaosalle otalampelaisia uimaranta on ”radan toisella puolen” ja he joutuvat kiertämään rantaan joko Koukun mutkan  tai  VT120  kautta. Huolestuttavaa on ollut yhä lisääntyvä radan ylittäminen milloin mistäkin paikasta junaliikenteestä huolimatta. Vaaramomentti lisääntyy moninkertaisesti kun ensivuonna alkava radan sähköistys toteutuu.

Otalammen uimarannalle pääsyyn kevyenliikenteen kautta on kuitenkin varauduttu vahvistetussa asemakaavassa jossa Niskavuorentien jatkeelle on suunniteltu radan alitus käytävä. Sitä ei ole koskan budjetoitu toteutettavaksi, mutta nyt se nousee hyvin ajankohtaiseksi radan sähköistämisen myötä.

Julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan sähköistyksen yhteydessä liikenne Hanko radalla joudutaan sulkemaan pitkäksi aikaa Nummelassa tapahtuvan radan alentamisen vuoksi. Tällöin voisi toteuttaa ilman liikennekatkoksia myös Otalammen uimarannan käytävän. Nykytekniikalla moinen tunneli ei olle kovinkaan monimutkainen juttu esim. tunkkausmenetelmällä.

On myös mahdollista että kunta hakee avustusta kevyenliikenteen ratkaisuihin, jota alikulkutunnelin toteuttaminen on.

Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä ehdottaa että Vihdin kunnanhallitus ryhtyy kiireellisenä tehtävänä toimiin Otalammen uimarannan alikulkukäytävän toteuttamiseksi, jotta se voidaan rakentaa radan sähköistyksen yhteydessä tapahtuvien töiden kanssa samanaikaisesti.

Vihdin sosialidemokraattinen valtuustoryhmä.