Kuntavaalit

Miksi ehdokkaaksi? Miksi tekemään vapaaehtoisesti työtä, josta ei juuri kiitosta heru? Valtuuston kokouksen valmisteluun menee monta iltaa, luettavaa on paljon ja selvitettäviä asioita runsaasti. Asioita on kyseltävä usein virkamiehiltä, valtuustotovereilta ja sellaisilta kuntalaisilta, joita päätökset koskevat. Ja ne kadehditut kokouspalkkiot eivät ihan riitä kattamaan edes tulostimen värejä ja tietokoneen vaatimia vuosihuoltoja.

Ja jos tulee valituksi johonkin lautakuntaan, työmäärä vain lisääntyy. Virkamiehet esittelevät asiat ja luottamusmiehet ottavat kantaa parhaan kykynsä mukaan. Toivon aina, että päätökset tehdään tiedon eikä mutun perusteella. Puoluekannalla ja arvomaailmalla ei useinkaan ole hirveästi merkitystä muun kuin tiedon saannin kannalta. Oma puolueryhmä toimii toivottavasti hyvänä keskustelufoorumina, jos sieltä löytyy luotettavaa tietoa käsiteltävästä asiasta. Usein sieltä löytyy myös historiatietoa, mikä sekin on joskus tärkeää. Yhteistyötä myös ryhmien välillä on hyvä olla, jotta kaikki tieto ja osaaminen tulee käyttöön tärkeitä päätöksiä tehtäessä.

Miksi itse toimin politiikassa? Politiikka on aina kiinnostanut minua. Olen humanisti ja kuulemma myös humaani. Olen aina yrittänyt olla tavallisen pienen ihmisen puolella. Ja minulla on erittäin kehittynyt oikeustaju. Se on oikein ammativalintatestissä todettu. Olen työurallani joutunut ja päässyt tulkitsemaan lakeja ja viemään niitä käytäntöön. Perintönä siitä on hyvä yleissivistys ja kyky ottaa asioita haltuun. Ehkä näille ominaisuuksille on vielä jotain käyttöä Vihdin kunnassa?

Leila Terkomaa